Kysymys?

Kirjoitan tässä, teille kaikille. Minua on vaivannut jo pitkään, kysymys olenko mahdollisesti rasisti? Koska olen monessa asiassa, eri mieltä niinsanottujen kukkahattu tätien ja setien kanssa. Mistähän sekin nimitys on saanut alkunsa.
Mutta asiaan,selvennyksi olen niin sanottu ikuinen evakko. Jouduimme lähtemään karjalasta vuonna neljäkymmentäviisi viimeisen kerran. Olin silloin seitsämävuoden ikäinen. Meidät sioitettiin pohjanmaalle, jossa vietin nuoruuteni. Olin sitten töissä Ruotsissa, noin seitsämänvuotta. Sen jälkeen olen asunut vähän siellä ja täällän, nyt kuitenkin olen jämähtänyt tänne Hattulaan. Olen asunut täällä samassa paikassa jo kolmetoistavuotta. Joten ehkä minut lasketaan jo kanta asukkaaksi. Tämä kysymys siksi kun lehdissä on ristiriitaista tietoa, mikä on viha puhetta ja mikä rasistista.

Matkan varrella olen tavannut vähän kaiken värisiä ihmisiä. Olen aina suhtaantunut heihin ihmisinä, minulla on ollut myös työ kavereina eri maalaisia, jos he on tehneet työnsä on he olleet minun kavereita. Huolimatta siitä mikä heidän ihon väri on. Mutta taas asiaan, Olen sitä mieltä että Suomen maahanmuutto politiitka on päin Pr…. Miksi roikutetaan ihmisiä löysässä hirressä,ei saada päätöksiä aikaan. Nämä kiintiö pakolaiset heidät pitää kyllä ottaa vastaan, ja sioitaa yhteiskuntaan, samoin sellaiset maahanmuuttajat jotka hakee tosissaan töitä. He on minusta tervetulleita! Mutta on myös sellaisia, jotka hakee vain sosiaali etuja, heitä en dikkaa, esimerkiksi nämä Romanian kerjäläist. Myös näistä kiintiöpakolaisista, minusta heidät pitäisi valita siten että karsittaisiin pois, nämä kiihko uskovaiset,sillä maassa maan tavalla tai maasta pois. On minun mottoni.
Kysynkin teiltä jotka tiedättä, olenko Rasisti? Tämä siksi että osaan jatkossa paranta tapani. Eikös sitä sanota että oppia ikä kaikki. ps. Toivottavasti Turja ei lue tätä sepustusta, hän sanoo kuitenkin että väärin kirjoitettu.
Pentti Pitkänen.

13 kommenttia artikkeliin “Kysymys?”
 1. Saara Finni sanoo:

  Luepa Suomi24 Hämeenlinna-sivuilta ketju nimeltään ”ehtaa rasismia”. Sen on kirjoittanut nimimerkki ”uhrit” ja se olen minä. Siitä viimeisestä kappaleesta näet aivoitukseni tässä asiassa. Eli samoilla linjoilla ollaan, me aidot rasistit.

  Lisäksi luulen, että meitä on muitakin kuin me kaksi, ainakin siitä päätellen, että sen kirjoituksen perään on ilmestynyt 7 plusmerkkiä (ainakin vielä äsken oli). Ihmiset eivät vain kehtaa puhua asiasta ääneen. Pelkäävät maineensa, kunniansa, ehkä työpaikkansakin puolesta.

  Vaan kun minulla ei ole kunniaa eikä mainetta, eläkettäni en voi menettää eikä minun tarvitse hävetä eikä pelätä ketään eikä mitään, niin uskallan olla ihan ehta rasisti, joka ei hyväksy Suomen turvapaikkaturismin nykymenoa.

 2. Silvon Tapsa sanoo:

  Samaan suuntaan ajattelin minäkin vastata, mutta Saara Finni ehti ensin!
  Pentti, Sinä ja minä olemme jo siinä iässä, ettei meidän tarvitse olla mieliksi joillekin ”kukkahattu-tädeille”!
  Meillä on muuten saman tyyppinen tausta. Äitini on peräisin Koivistolta. Synnyin Kotkassa ensimmäisen evakkomatkan aikana. Välirauhan aikana muutimme takaisin äitini kotipaikalle, josta sitten viimeinen lähtö sodan jaloista, varmaan samoihin aikoihin, kuin Sinunkin kohdallasi!
  Ensimmäinen asuinpaikkani, jonka muistan, oli Kisko lähellä Salon kauppalaa. Sieltä muutimme edelleen Rovaniemelle, ja viimein Iittalaan 50-luvun alussa. Iittalassa olin ”vaikuttamassa” onnellisimman lapsuus- ja nuoruus-ajan, kunnes vuonna 1966 muutin Ruotsiin. Ja täällä asun edelleenkin… Niin, että evakkona on oltu…
  Ehkä saimme sitä terveellistä ”rasismia” jo vanhemmiltamme? Hämmästyin nimittäin kovasti, kun suunnittelimme sen aikaisen vaimoni kanssa ottolapsen hankkimista Koreasta (Korea oli silloin 70-luvulla tunnettu adoptio-maana), kertoessani suunnitelmistamme äidilleni, sain vastaukseksi: ”Älkää niitä tänne tuoko”!
  Eikä tarvitse olla mitenkään rasisti, ymmärtääkseen mitä suomalaisena oleminen merkitsee. Ei se ole vain nimike kaiken-karvaisille henkilöille, jotka asuvat Suomen rajojen sisäpuolella. Siihen suomalaisuuteen kuuluu paljon muuta… perinteet, tavat, luonteenlaatu y. m.s. Niin sanottuun monikulttuurisuuteen en usko.
  Olen asunut Ruotsissa yli neljäkymmentä vuotta, enkä siitä huolimatta tunne itseäni ruotsalaiseksi. Minulla on vieläkin Suomen kansalaisuus. Terveisin! Tapsa

 3. Kimmo Kautio sanoo:

  Tästä aiheesta on onnistuttu tekemään viime vuosina lähes yhtä vaivaannuttava ja mahdoton keskusteltava, kuin yleisestä asevelvollisuudesta tai homoseksuaalisuudesta konsanaan. Koko debattia leimaa epävarmuus siitä, mitä monikulttuurisuus oikeastaan edes on ja miten itse kukin siihen suhtautuu. Kuullaan yhtäältä tarpeettoman rumia kriittisiä yleistyksiä ja toisaalta täysin tarpeetonta peittelyä silloin, kun oikeasti jokin ongelma pystytään rajaamaan johonkin tiettyyn väestöryhmään. Sitten syytellään puolin ja toisin rasismista tai hyysäämisestä. Molempia syytöksiä on helppo ymmärtää, hieman tapauksesta riippuen. Aidosti tasa-arvoisessa, monikulttuurisessa yhteiskunnassa ei kai pitäisi olla edes tarpeellistä keskustella vaikkapa kerjäämisongelmasta korostaen erityisesti jotakin tiettyä väestöryhmää, mutta asian mainitsemisessa ei toisaalta pitäisi olla myöskään sen enempää mitään väärää, kuin vaikkapa sanomalehtiotsikossa, jossa todetaan, että suurin osa tietyntyyppisistä rikoksista on miesten tekemiä tms. Sananvapautta tunnustavassa maassa on säälittävää käydä keskustelua, jossa kaikki tietävät, mistä on kyse, mutta ääneen lausumista vältellään. Tällainen tekopyhyys tuskin parantaa asioita.

 4. Saara Finni sanoo:

  Hei Pentti ja Tapsa, alkoi naurattaa; ollaankohan me kaikki evakot rasisteja? Kiintiäpakolaiset minäkin hyväksyn, ihan yes, mutta en esim. niitä kasaanhaalittujen perheyritysten yhdistämisiä, vaikka onhan niissäkin alettu olla vähän tarkempia. Mutta joka kerta kun näen kuvan tai tai kirjoituksen suomalaisten leipäjonosta, tulevat mieleeni… arvatkaa, ketkä.

  Kerjäläisiä vastaan minulla ei ole mitään niin kauan kun eivät kerjää verorahoja, vaan yksityisiltä ihmisiltä. Jokainen saa vapaasti päättää, antaako vai ei. Toki toivon, että esim. Romanien kerjäläisten toimeentulo voitaisiin turvata heidän omassa maassaan, sillä onhan esim. tämä Suomi aika kylmä ja karu maa kerjätä kadulla

 5. Silvon Tapsa sanoo:

  Hei, Saara! Ihan vapaasti saat nauraa, vaikka taustalla onkin vakavaa asiaa!
  Huumorintajuahan meiltä karjalaisilta ei kyllä puutu…
  Viittasit tuolla edellä suomalaisiin leipä-jonoihin. Siinähän se onkin se epäkohta, joka nostattaa verenpainetta! Muistissa on taannoinen aika, jolloin Kiemunki hurmioi Lammin vastaanotto-keskuksen perustamisesta. Silloin muistaakseni oli myös hieman keskustelua maahanmuuttajien saamista eduista. Verrattiin myös Ruotsin vastaaviin, ja todettiin, että Suomeen tulleilla pakolaisilla oli ”ruhtinaallisen” hyvät taloudelliset ehdot.
  Sen jälkeen on ollut asiasta aivan hiljaista! Pienennettiinkö näitä tukeja? Nyt taitaa olla aika mahdotonta saada tietoa, kuinka suuresta avustuksesta on kyse yhtä maahanmuuttajaa kohti. Väistämättä olisi kuitenkin verrattava sitä kaikkien vähävaraisimpien eläkeläisten tuloihin.
  Yksi asia vielä…kun muutin Ruotsiin, niin ei olisi tullut päähänikään ajatus, että Ruotsalaisen yhteiskunnan olisi mukauduttava minulle sopivaksi. Oli vaan opittava elämään maassa maan tavalla…
  Se on hyvä muistaa Suomessakin! Ei kysymystäkään, että suomalaisten olisi mukauduttava maahanmuuttajien mieliksi. Se on heidän asiansa oppia elämään Suomen lakien ja tapojen mukaan!
  Muussa tapauksessa voi tilanteen hallinta luisua käsistä, niinkuin täällä Ruotsissa monin paikoin on tapahtunut.
  Muun muassa Malmöön on muodostunut gettoa muistuttavia asuntoalueita, joihin eivät hälytys-ajoneuvotkaan lähde ilman poliisin suojaa…muussa tapauksessa ovat palokunnan letkutkin vaarassa, kiven-heittelyn säestämänä.
  Nämä häiritsijät ovat suuressa määrin toisen polven työttömiä maahanmuuttajia, jotka ovat täysin eristäytyneet yhteiskunnasta.
  Opiksi myös tuosta…maahanmuuttoa vain sillä edellytyksellä, että pakolaiset saadaan sijoitetuksi yhteiskuntaan ja työelämään.
  Liian suuret kulttuuri-erotkin on otettava huomioon. Yleisesti ottaen…musliimien vastaanotossa on syytä olla erittäin pidättyväinen! Voi vain kuvitella, mitä vaikeuksia heillä on sopeutua meidän eurooppalaiseen elämän-tyyliimme. Terveisin! Tapani

 6. Hei Tapsa ja Saara, kai meidän evakkojon paineensieto kyky on suurempi kuin normaalisti. Olemme joutuneet näkemään vähän sitä ja tätä..Muuten Tapsa minäkin havaitsin Ruotsissa asuessani, saman ilmiön muun maalaisia hyysättiinja siitä tämä Ruotsin pahoinvointi johtuu. Meitä Suomalaisia ei notetrattu oikeen miksikään sanottiin että ne hoitaa omat asiansa. Niinkuin hoidettiinkin. Minä pidän vieläkin yhteyttä Ruotsalaisiin kavereihin,ja minun tytär on naimisissa Ruotsalaisen kanssa. Me tavataan vuosittain jonkun kerran, meillä on hyvät suhteet. Ainoa asia joka harmittaa on se kun minun Ruotsinkieli on heikentynyt vuosien saatossa,kun ei tarvitse sitä käyttää päivittäin. Nämä maahan muuttajien saamat tuet on hys hys niistä ei saa puhua, tai saa rasistin leiman. No eihän se mitään haittaa minua kun olen jo puolittain todettu rasistiksi.
  Heitellään toisiamme ,kommenteilla.
  Pentti Pitkänen

 7. Scrooge sanoo:

  Virallisen käsityksen mukaan lienet rasisti!

  Tässä on oiva näkökulma toiselta puolelta, siis ei kukkahattujen puolelta, asiaan. Sen perusteella voisi ajatella, että tämä suvaitsevainen tärähtäneistö on itse asiassa joukko sinisilmäisiä hölmöjä, joita pissitään silmään. Kannattaa lukea, vaikka pitkä tarina onkin.

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/04/24/kiihottaminen-maahanmuuton-lisaamiseksi/

 8. Saara Finni sanoo:

  Sydämelliset kiitokset, Scrooge, tuosta linkistä Pauli Vahteran blogiin. Oli paras juttu, minkä naismuistiin olen lukenut. Pitkä kommenttien sarja osoitti, että niin oli monista muistakin.

  Nyt menen huojentuneena nukkumaan: Pentti, Tapsa ja minä emme olekkaan ainoat suomalaiset rasistit !

 9. Scrooge sanoo:

  It was my pleasure, Saara;) Tämä koko hommahan on nyt vain sillä tavalla vinksallaan, että jotkin vallassa olevat ovat ottaneet ”maahankeruun” ja ”monikulttuurin” poliittiseksi asekseen ja yrittävät kriminalisoida niiden kaiken arvostelun -RASISTI! Pari vuotta sitten, MOT:n toimeksiannosta, tämä samainen herra Vahtera teki arvion humanitäärisen maahanmuuton kustannuksista. Vaikea tehtävä, kun tietoja salataan, tyyliin A. Thors ”ei ole aikaa selvittää kustannuksia”. Mutta Pauli päätyi varovaisesti aika huimaan summaan, kannatta googlata. Ai niin, samassa yhteydessä selvisi, että mamu saa huijata, jos jää kiinni vääristä tukirahoista, saa pitää, ei rangaistusta. Mitenkäs meitin opiskelijat, mäkkärissä muutama tunti, niin vain kela perimässä tukea takaisin. Suomi on tasa-arvoinen maa paitsi suomalaiselle veronmaksajalle. Äänestäkää jatkossakin SDPSAK-SEKOOMUSTA!

 10. Silvon Tapsa sanoo:

  Pentille: Ehkä hyvä konsti pitää ruotsin kieli muistissa, on esimerkiksi katsella täkäläisiä TV-ohjelmia, kuten ”http://svtplay.se/c/96252/oppet_arkiv” tai ”http://svtplay.se”!
  Öppet arkiv vastaa suunnilleen YLE:n elävää arkistoa…
  Toivottavasti Saara, pitkän yövalvomisen jälkeen, on saanut lepoa sen verran, että jaksaa jännittää kiekko-kisojen pronssi-matsia! Mukavaa sunnuntaita!

 11. Saara Finni sanoo:

  Hei, Tapsa, nytpä tapasit ihmisen, joka ei edes unissaan katsele urheilua, saati valveilla. Minä nyt vain olen tämmöinen vajakki, siinäkin suhteessa.

  Sunnuntai on kyllä mukava kun tuo Pauli Vahtera löytyi. Ja hänen arvionsa humanitäärisen maahanmuuton kustannuksista. Heti heräsi toive, että kunpa nuo kustannettavat pian tulisivat siihen ikään, että olisivat hoido tarpeessa. Silloinhan voisi sairaaloiden vanhusosastoilla yllättäen löytyä kuivia vaippoja ja niiden vaihtajia. Ai niin, eihän niitä tietenkään suomalaisvanhuksille sen useammin vaihdettaisi, mutta kai ne lisähoitajat kuiten jollain tavalla hoitaisivat myös meitä suomalaisia. Sitä kun näin elämän ehtoopuolella on pakko ajatella jo tulevaisuuttaan.

  Mutta nyt lähden kasvimaalle. Porkkanansiemenet tahtovat maahan, sipulien viereen. Hah, juolahti mieleen
  Vahteran blogin se kohta, missä hän toteaa, että kun monien maahanmuuttajien kotouttaminen vaatisi ympärivuorokautista vierihoitoa, niin sillähän Suomen työttömyysongelma ratkeaisi.

 12. Scrooge sanoo:

  Tässä ”kysymykseesi” liittyen hyvä bloggaus, kiihkoton ja asiallinen:
  ”Naapurimaamme on pitkään ollut ulkomaalaispolitiikan Utopia. Siellä toivotetaan tervetulleeksi avosylin kaikki kolmannen maailman asukit, oli tulosyynä sitten henkilökohtainen vaino tai toive leveämmästä elämästä. Ruotsissa monikulttuurisuus on samanlainen valtion virallinen doktriini kuin mitä antifasismi oli aikanaan DDR:ssä….”
  http://rahmispossu.net/2012/05/22/pia-kjaersgaard-ruotsin-valhe/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+rahmispossunet+%28rahmispossu.net%29

 13. Silvon Tapsa sanoo:

  http://svt.se/nyheter/uutiset/
  Edellä olevan nimim. Scrooge:n jatkoksi…sama probleemi Malmössa tulee jatkumaan!
  Viime yönä taas mellakoitiin, ja sytyteltiin tulipaloja, mamujen gettossa Rosengården:issa!
  Katso mielellään Ruotsin Television suomenkieliset uutiset 23.5.
  Siellä tavallisuuden mukaan myös ”Suomi katsaus”…

Jätä kommentti

css.php