Hattula

Terve vaan, nyt kun on selvitty rasimi keskustelusta. Otetaan esille Hattulan kunnan Tiedottaminen.Se luvalla saone ontuu. Hattulan kunnan hallitus on päätänyt esittää että rahkoilan ja Hurttalan koulut yhdistetään uuteen koulu Rakennukseen. Mutta mihin tämä uusi koulu rakennetaan ei selviä Hämeensanomien jutusta? Vähän sama juttu kuin Tyrvännöntien korjaus.Siitäkään ei ole ollut mitään ilmoitusta asukkaille. Ei edes tien alussa ole mitään ilmoitusta että tietä korjataan. En vastusta korjausta, mutta olisi ollut hyvä että olisi ilmoitettu siitä. Onko tämä tie hallitus niin iso herra ettei välitä asukkaista. Vai onko he sitä mieltä että me ollaan syrjäkyläisiä joille ei tarvitse ilmoitella! Hyvä kun saavat tiensä, Tässä on havaittavissa ylimielisyyttä, jo liikenne turvallisuus vaatisi jotain inhromaatiota. Onko tosiaan näin? Nytkään ei näytä tulevan kevyen liikenteen väyliä no mitäs ne syrjäkyläiset sitä tarvitsee! Tämä tie hallitus tai mikä sen nimikään on nykyjään on ylittänyt itsensä. Voiko näin toimia Suomessa kysyn kun en tiedä.
Pentti Pitkänen

2 kommenttia artikkeliin “Hattula”
 1. Kari Ventola sanoo:

  Olen Pentti kanssasi samaa mieltä, että julkisen sektorin toiminnan tulee olla avointa ja asioista on tiedotettava kuntalaisille.

  Nyt kuitenkin haukut väärää puuta. Hämeen Sanomien juttu oli nimenomaan tiedottamista. Kunnassa on valmisteltu kiinteistöohjelmaa, jossa on suunniteltu kiinteistömassan jalostamista, kunnostamista, tarpeettomien kiinteistöjen myyntiä jne.. Mitään ei vielä ole päätetty. Kiinteistöohjelma on ollut esillä mm. valtuuston seminaarissa ja etenee normaaliin pöötösprosessiin. Ohjelma tulee aikanaan päätettäväksi valtuustoon. Koulurakennuksen paikkaa on maantieteellisesti hahmoteltu, mutta tarkkaa paikkaa ei vielä ole päätetty. Se tehdään myöhemmin investointiselvitysten yhteydessä.

  Tyrvännöntien tarpeellinen kunnostus kuuluu tielaitokselle, joten osoita terveisesi sinne.

  Terveisin Kari V.

 2. Kimmo Kautio sanoo:

  Ihmettelen, miksi verkossa ei voida ilmoitella tällaisista asioista? Ymmärrän, että joku tien kunnostus ei välttämättä ole ykkösprioriteetti tiedotettavien asioiden joukossa, jos tie ei kuitenkaan missään vaiheessa ole poikki.

  Hattulan kunnalla olisi kuitenkin verkkosivuillaan jo valmiiksi osio, joka kantaa nimeä ”kunnan ilmoitukset”. (http://www.hattula.fi/portal/fi/etusivun_vasemman_palstan_linkit/kunnan_ilmoitukset/
  ) Sinne olisi helppo koostaa ajankohtaisia tiedotteita edes sillä ajatuksella, että katsokoon ketä kiinnostaa. Tälläkin hetkellä tämä oheisesta linkistä avautuva palsta on tyhjää täynnä. Milleköhän tiedotuksille se mahtaa olla tarkoitettu, ellei tällaisten asioiden tiedottamiseen?

  Tässäkään tapauksessa ei olisi tarvittu muuta, kuin vaiva näpytellä pari riviä tekstiä verkkoon ja tieto olisi kaikkien saatavilla, kun sivukin on jo valmiina. Avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääminen ei siis loppujen lopuksi olisi suuren suuri homma, eikä monessa tapauksessa maksaisi kuin vaivan. Ei kunnan asioista tiedottaminen saa enää 2010-luvulla olla maksullisen paperilehden tai jonkun fyysisen ilmoitustaulun varassa.

Jätä kommentti

css.php